Ny rapport samler viden om sårbarhed og diabetes//Det virtuelle diabetesambulatorium rykker ud//Fokus på diabetessygeplejersken
 
Ny klinik skal behandle hjertekarsygdom og diabetes
En fælles hjerte- og diabetesklinik i Holbæk vil ændre på, at patienter med samtidig hjertekarsygdom og diabetes føler sig kastet rundt mellem sektorer. Klinikken skal nemlig behandle begge sygdomme i samme afdeling.
 
Nyt forskningsprojekt skal styrke sundheden på erhvervsskolerne
Et brugerinvolverende forskningsprojekt skal undersøge, hvordan man kan styrke sundhed og trivsel blandt eleverne på landets erhvervsskoler, så deres risiko for at udvikle kroniske sygdomme falder. Projektet udvikles i samarbejde med Steno Diabetes Center Copenhagen.
 
 
Pilotprojekt med diabetiske fødder og Arbejdsmedicinsk Klinik
Projektet skal undersøge, om et tættere samarbejde mellem sygehus og arbejdsplads kan hjælpe folk med diabetiske fodsår til at blive ved med at arbejde og samtidig sikre korrekt pleje.

 
Diabetes og søvnapnø
Ny undersøgelse viser, at en stor del af lastbilchauførrerne i Danmark formodentlig både lider af diabetes og søvnapnø.

 
Styr på fodsår gennem distanceundervisning
På Sjællands Universitetshospital i Køge er lægegruppen på Akutafdelingen på grund af covid-19 blevet kompetenceudviklet på afstand. Her har de fået ny viden og øvelser i, hvordan man identificerer fodsår og hjælper patienterne videre.
 
Fokus på teleambulatorier
SDCS sætter fokus på teleambulatorier på diabetesområdet. Til første workshop, afholdt i starten af juli, blev der diskuteret, hvordan vi bedst kan understøtte arbejdet med bl.a. videokonsultationer.

Det kommende initiativ skal se på muligheden for, at patienter i samarbejde med behandleren beslutter, hvilken konsultationsform der passer bedst til deres forløb. Derudover kigger projektet også på hjemmemonitorering, hvor patienterne løbende står for egne målinger i hjemmet.

- Det var en god workshop med stor interesse for emnet. Der var mange gode inputs til, hvordan vi bedst muligt kan skyde initiativet i gang, og hvilke visioner og målsætninger der skal prioriteres. Telefon- og videokonsultationer kan skabe mere fleksibilitet for alle og især ved de mere sårbare forløb – her skal forbindelsen mellem patient og behandler styrkes. Derfor er det et rigtig vigtigt område at sætte fokus på, forklarer specialeansvarlig overlæge og centerchef Allan Kofoed-Enevoldsen.

Initiativet er netop blevet godkendt af SDCS' bestyrelse. Initiativet går nu i gang med udviklingsfasen.
 
I pressen for nylig
Nyt samarbejde om sociale investeringer
- 4. Juni 2020, Den Sociale Investeringsfond
Hænderne i bolledejen med dia-venner
- Juni 2020, Behandlerbladet.
Se Novo Fondens film om alle fem steno-centre
- 23. Juni 2020, Novofonden på youtube.
 
Få flere nyheder fra
Steno Diabetes Center Sjælland
StenoNyt er et digitalt nyhedsbrev, som fortæller om alle centerets aktiviteter og projekter. Er du ikke allerede tilmeldt, og ønsker du at modtage næste nyhedsbrev direkte i din indbakke, så skal du aktivt tilmelde dig vores nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

Følg os på LinkedIn og Twitter
Du kan også følge med på de sociale medier, hvor vi løbende opdaterer om stort og småt.

Følg os på LinkedIn
Følg os på Twitter

Læs mere om SDCS
Vil du gerne vide mere om SDCS’ visioner og målsætninger, centerets øvrige fokusområder og finde overblik over kommende arrangementer, så kan du læse på vores hjemmeside

www.stenosjaelland.dk

Ris og ros
Fik du den information, du havde håbet på? Skriv til os, så vi ved, hvad der kan blive bedre til de næste udgaver af StenoNyt. Har du gode ideer til andre artikler eller øvrige kommentarer, er du også meget velkommen til at skrive til os.
 

Steno Diabetes Center Sjælland
Akacievej 7, 1. sal, 4300 Holbæk - Tlf: 59 48 38 90
steno@regionsjaelland.dk - www.stenosjaelland.dk


Hvis du ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet længere, kan du afmelde dig her

Se nyhedsbrevet online og del linket med en ven


© Steno Diabetes Center 2019  |  All rights reserved.