🎄🎅🏼 Glædelig jul fra SDCS//Se vores julehilsen om årets gang//Flere spændende projekter tager form: fx diabetesbrætspil, udgående diabetessygeplejersker m.m.
 
Julehilsen fra SDCS 🎅🏼

Steno Diabetes Center Sjælland ønsker glædelig jul. Vi har lavet en lille videohilsen til jer, som kan tilgås ved at klikke på billedet.
Tak for et godt samarbejde, trods et meget anderledes år. Vi ser frem til det nye, der forhåbentligt bliver lidt mere normalt 🎉 

 
Nu kan sygeplejersker specialisere sig i diabetes med nyt uddannelsesforløb

Uddannelsesforløbet er meget praksisnært og giver klinisk anvendelige færdigheder inden for diabetesområdet. Uddannelsen er udviklet af Steno Diabetes Center Sjælland sammen med række dygtige samarbejdspartnere.
 
Steno Diabetes Center Sjællands
Forskningspulje 2021

Nu er der mulighed for at søge Steno Diabetes Center Sjællands forskningspulje på 8,7 mio. kr. Et bredt udvalg under SDCS’ forskningsråd med både kvantitative og kvalitative kompetencer og en patientrepræsentant udgør bedømmelsesudvalget og bedømmer ansøgningerne.
 
Hjemmebesøg med effekt
Børne- og Ungeambulatoriet på Holbæk Sygehus har i flere år tilbudt hjemmebesøg hos familier med et nydiagnosticeret barn med type 1-diabetes. Nu er familiernes udbytte af besøgene blevet undersøgt – og det er stort.
 
Stærkt partnerskab skal reducere overvægt blandt børn og unge

Banebrydende og langsigtet partnerskabsaftale mellem Vordingborg Kommune, Steno Diabetes Center Sjælland og Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse skal reducere overvægt samt øge sundhed og trivsel blandt børn og unge i Vordingborg kommune.
 
Nyt brætspil om diabetes

Dialogspil om diabetes skal kompentenceudvikle 
medarbejderne i kommunerne, så de bliver endnu skarpere på tegnene på diabetes og kan spotte sygdommen hos deres borgere. 

Vi arbejder i øvrigt også på et familiespil, som hedder ”Lev og vind med diabetes", der er for børn/unge med type 1-diabetes og deres familier. Det forventes klar i starten af 2021.
 
”Jeg skal tilbage til det liv, jeg levede før diagnosen”
Jakob fik diagnosticeret type 1-diabetes en måned før hans 21-års fødselsdag. Nyt opstartforløb til borgere med type 1-diabetes gør, at Jakob kan tage hjem samme dag i stedet for at være indlagt op til flere døgn.
 
Forskning i psykiatrien
Sabrina Rønnes ph.d.-projekt skal undersøge, hvordan borgere med psykisk sygdom og type 2-diabetes oplever deres sygdom og behandlingen.


 
UdgĂĄende diabetessygeplejerske
Hver femte patient, som er indlagt på en hvilken som helst afdeling, har diabetes. Derfor har Universitetshospitalet Køge i samarbejde med Steno Diabetes Center Sjælland, startet den udgående diabetessygeplejerske, som dagligt gennemgår patienter på hospitalets ortopædkirurgiske afdeling.
 
I pressen for nylig
Nyt Partnerskab skal hjælpe overvægtige børn
- 6. November 2020, Seneste Nyt Vordingborg
Diabetesfagfolk: Sygeplejersker skal spille
større rolle i behandlingen

- 13. November 2020, Altinget
21-ĂĄrig skal leve med diabetes
- 14. November 2020, Seneste Nyt Køge
 
FĂĄ flere nyheder fra
Steno Diabetes Center Sjælland
StenoNyt er et digitalt nyhedsbrev, som fortæller om alle centerets aktiviteter og projekter. Er du ikke allerede tilmeldt, så skal du aktivt tilmelde dig vores nyhedsbrev via linket.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

Følg os på LinkedIn og Twitter
Du kan også følge med på de sociale medier, hvor vi løbende opdaterer om stort og småt.

Følg os på LinkedIn
Følg os på Twitter

Læs mere om SDCS
Vil du gerne vide mere om SDCS’ visioner og målsætninger, centerets øvrige fokusområder og finde overblik over kommende arrangementer, så kan du læse på vores hjemmeside

www.stenosjaelland.dk

Ris og ros
Fik du den information, du havde håbet på? Skriv til os, så vi ved, hvad der kan blive bedre til de næste udgaver af StenoNyt. Har du gode ideer til andre artikler eller øvrige kommentarer, er du også meget velkommen til at skrive til os.
 

Steno Diabetes Center Sjælland
Birkevænget 3, 3. sal, 4300 Holbæk - Tlf: 59 48 38 90
steno@regionsjaelland.dk - www.stenosjaelland.dk


Hvis du ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet længere, kan du afmelde dig her

Se nyhedsbrevet online og del linket med en ven


© Steno Diabetes Center 2019  |  All rights reserved.