Nyt diabetespanel // 7,3 mio. til 11 forskningsprojekter // sammedagsscreening er en succes hos brugerne
 
 
Nyt diabetespanel

 Diabetespanelet skal bringe os endnu tættere på hverdagen med diabetes, så initiativer og forskningsprojekter, der udgår fra centeret, altid er med udgangspunkt i brugernes behov og ønsker. Det nye diabetespanel er for alle med diabetes og deres pårørende, der er fyldt 18 år, og som bor i Region Sjælland.
 
 7,3 mio til diabetesforskning
SDCS uddelte i marts sine årlige forskningsbevillinger. I år bliver der uddelt ca. 7,3 mio. kr. til 11 projekter, som dækker både samarbejde på tværs af sektorer og faggrænser, og har stort fokus på multisygdom og sårbare med diabetes.

 
 
Fokus på overvægt blandt ældre på plejecentre

Nyt projekt, finansieret af SDCS, skal gøre os klogere på forekomsten af overvægt og type 2-diabetes hos de ældre på plejecentrene, og undersøge hvordan dette spiller ind på de ældres hverdagsliv og oplevede livskvalitet. 
 
"Den største forbedring jeg har været igennem"
77-årige Evald Sørensen var en af de første patienter, som prøvede sammedagsscreening på Sjællands Universitetshospital, Køge – et slags pakkeforløb
koncentreret til én dag, hvor man klarer alle komplikationsscreeninger på sygehuset i forlængelse af hinanden.
 
Nye film om amputationer og fødder
Risikoen for svære komplikationer, der kan føre til amputation, er ofte årsagen til stor usikkerhed og bekymring for mange mennesker med diabetes. Nu har Helbredsprofilen.dk lanceret forskellige film, der besvarer mange af de spørgsmål, der kan opstå – både før, under og efter en amputation.
 
Sårbare diabetespatienter i hæmodialysebehandling

Klinisk udviklingssygeplejerske Hanne Bondehøj og klinisk diætist Sofie Wendelboe ville gerne fremme sygdomsmestring hos personer med diabetes i hæmodialysebehandling. Nu er delelementer fra deres projekt blevet en del af hverdagen på Dialyseafsnittet på Nykøbing Falster Sygehus.
 
Fik du set det? 'Morgen Talks' om ulighed i sunhed
Programchef for Steno Diabetes Center Sjælland, Peter Bindslev Iversen, deltog i 'Morgen Talks', om sårbare borgeres muligheder for at navigere i det danske sundhedsvæsen. Han fortalte blandt andet om, hvordan Steno Diabetes Center Sjælland imødekommer de sårbare borgeres behov.

 
Vellykket temaaften om type 1-diabetes

Torsdag i uge 15 afholdte vi for første gang vores temaaften online. Der var 70 tilmeldte, og aftenens tema handlede om kost og type 1-diabetes.

På temaaftenen fortalte klinisk diætist Line Bak Josephsen om kost og type 1-diabetes. Derefter var der panelsnak med mange gode spørgsmål fra seerne. Panelet kom blandt andet omkring forskellige madmyter, nye retningslinjer for fedtstoffer og meget andet.

 
Arrangementer
Temadag om kost og type 2-diabetes
Fredag d. 18. juni fra kl. 9-13
På Scandic Hotel, Ringsted.

Steno Diabetes Center Sjælland inviterer til temadag om kost og type 2-diabetes for professionsbachelorer i kost og ernæring og andre sundhedsfaglige der arbejder med kostvejledning af borgere med diabetes (kommunale og regionale ansatte)

Dagen vil tage udgangspunkt i den nye rammeplan for diætbehandling af type-2 diabetes, som lanceres af Kost og Ernæringsforbundet i foråret 2021.

Det er gratis at deltage.
 
Hvem skal vinde Diabetesforeningens Handlingspris?

Kender du til et godt projekt, som fortjener et ekstra skulderklap fordi det udgør en kæmpe forskel for mennesker med diabetes? Så kan du nu indstille projektet til Diabetesforeningens Handlingspris.
 
I pressen for nylig:

En unik udvikling inden for diabetes er i gang
- 19. marts 2021, Dagens Medicin
 
Få flere nyheder fra
Steno Diabetes Center Sjælland
StenoNyt er et digitalt nyhedsbrev, som fortæller om alle centerets aktiviteter og projekter. Er du ikke allerede tilmeldt, så skal du aktivt tilmelde dig vores nyhedsbrev via linket.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

Følg os på LinkedIn og Twitter
Du kan også følge med på de sociale medier, hvor vi løbende opdaterer om stort og småt.

Følg os på LinkedIn
Følg os på Twitter

Læs mere om SDCS
Vil du gerne vide mere om SDCS’ visioner og målsætninger, centerets øvrige fokusområder og finde overblik over kommende arrangementer, så kan du læse på vores hjemmeside

www.stenosjaelland.dk

Ris og ros
Fik du den information, du havde håbet på? Skriv til os, så vi ved, hvad der kan blive bedre til de næste udgaver af StenoNyt. Har du gode ideer til andre artikler eller øvrige kommentarer, er du også meget velkommen til at skrive til os.
 

Steno Diabetes Center Sjælland
Birkevænget 3, 3. sal, 4300 Holbæk - Tlf: 59 48 38 90
steno@regionsjaelland.dk - www.stenosjaelland.dk


Hvis du ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet længere, kan du afmelde dig her

Se nyhedsbrevet online og del linket med en ven


© Steno Diabetes Center 2019  |  All rights reserved.