Ny centerchef i Holbæk// Nyt initiativ skal systematisk screene for autonom neuropati // Ny socialrådgiver støtter fodpatienter og personale
Ny centerchef og specialeansvarlig overlæge til Steno Diabetes Center Sjælland og Holbæk Sygehus

Vi er glade for at kunne byde velkommen til Abdellatif Aharaz, der både tiltræder som specialeansvarlig overlæge på Holbæk Sygehus og centerchef hos Steno Diabetes Center Sjælland.
 
Først i Danmark: Nyt initiativ skal systematisk screene for autonom neuropati

Et nyt initiativ skal stille skarpt på systematisk screening for autonom neuropati hos personer med diabetes. Projektet er det første af sin art i Danmark, idet der indtil nu ikke har været en systematisk screening på området.
 
Ny socialrådgiver støtter fodpatienter
og personale

Region Sjællands multidisciplinære fodteams (MDT) er blevet udvidet med en ny faglig profil, socialrådgiver Pernille Nymann Kirkegaard. Hun skal blandt andet være bindeled til den kommunale sagsbehandling knyttet til personer med diabetiske fodsår.
 
Første spadestik til nyt Videnshus
på Sjællands Universitetshospital Køge
Onsdag den 4. maj blev første spadestik taget til Region Sjællands nye Videnshus på Sjællands Universitetshospital Køge. Den nye bygning skal huse forskning på diabetesområdet og regionens lægeuddannelse. Derfor var det også meget symbolsk en lægestuderende og en forsker, der sammen med regionsrådsformand Heino Knudsen tog det første spadestik til byggeriet.

- Vi vil være bedst til det, som flest fejler, og det gælder blandt andet diabetes. Derfor ønsker vi at skabe gode og nye rammer til at kunne forske i diabetes og andre kroniske sygdomme, der ofte følger med diabetes. Videnshuset vil også skabe nye muligheder for faglige fællesskaber på tværs af specialer, hvor de kan mødes og dele erfaringer, kontorpladser og udstyr, siger Heino Knudsen.

Vi glæder os til at tage huset i brug, når det efter planen står klar ved udgangen af 2023.


 
Nye rammer til fremtidens diabetesbehandling på Slagelse og Næstved Sygehuse
Mandag den 9. maj indviede Slagelse og Næstved Sygehuse deres nye og moderniserede ambulatorier for hormonsygdomme.

Ombygningerne gør op med klassisk hospitalsbyggeri og byder naturen indenfor, der tilbyder åbne og lyse rammer for patienter og besøgende.
 
Opstart af byggeri på Holbæk Sygehus

Første etape af ombygningen på Holbæk Sygehus er nu startet. Lige nu rives der ned, og det er måske lidt svært at se, hvor det hele skal ende. Men om et år skal de smukke gamle bygninger i det historiske Akaciegården huse Endoktrinologisk Ambulatorium og Steno Diabetes Center Sjællands regionale enhed.

Holbæk Sygehus’ succes med at samle hjerte-, nyre- og diabetesområderne i Medicinsk Fælles Ambulatorium fortsætter naturligvis også, når de nye lokaler tages i brug.

Vi følger byggeriet tæt og glæder os til at se Akaciegården i nye flotte klæder i 2023!
 

 
6,2 mio. kr. til diabetesforskning
i Region Sjælland

Alexander Falkentoft, Vicki Zabell og Lana Rashid Flachs Madsen er tre af ti bevillingsmodtagere fra Steno Diabetes Center Sjællands forskningspulje 2022. 

​​​​​​​Projekterne fokuserer blandt andet på sårbare grupper med diabetes, træning - både online og på plejecentre, og borgere med både hjertekarsygdom og diabetes.
 
Kan en strategi være på ét stykke papir? 

Der er sket meget siden 2018, hvor det hele begyndte. Steno Sjælland er nu en udviklings- og implementeringsorganisation, som stadig vokser sig større.

Derfor har vi nu udpenslet vores visioner og strategi, for alt det vi laver, så alle kan arbejde mod samme mål. Og selve udpenslingen har vi taget bogstaveligt.

Vi har nemlig fået vores opdaterede strategi gjort visuel og samlet den i én tegning. Strategitegningen skal gøre vores fælles retning mere visuelt tydelig og samtidig gøre den mere brugbar i det daglige arbejde.
 
 
Arrangementer

Lær med Steno Sjælland for sundhedsprofessionelle:
Sport og motion, når du har type 1-diabetes


d. 18. maj 2022 kl. 14:00 - 15:30
Online


Hør den nyeste viden, om de udfordringer borgere med
type 1-diabetes oplever i forbindelse med fysisk aktivitet.
Og få input til, hvordan du bedst kan vejlede borgere med
type 1-diabetes om emnet.

Det er gratis at deltage.

----------------------------------------------------------------

Temadag for kliniske diætister og professionsbachelorer
​​​​​​​ i ernæring og sundhed

 
d. 10. juni 2022 kl. 09:00 - 14:00
Comwell Hotel, Roskilde.


Kom til temadag om kost og diabetes. Denne gang sætter vi
særligt fokus på kulhydrater. Dagen vil byde på faglige oplæg 
og workshops med casedrøftelser, samt tid til at netværke.

Det er gratis at deltage.

 
I pressen for nylig:

"Jeg kender ingen sygdomme, hvor der er godt at vente til det bliver slemt"
- marts 2022, Gi' Los
 
Få flere nyheder fra
Steno Diabetes Center Sjælland
StenoNyt er et digitalt nyhedsbrev, som fortæller om alle centerets aktiviteter og projekter. Er du ikke allerede tilmeldt, kan du gøre det via linket.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

Følg os på LinkedIn og Twitter
Du kan også følge med på de sociale medier, hvor vi løbende opdaterer om stort og småt.

Læs mere om SDCS
Vil du gerne vide mere om vores visioner og målsætninger, centerets øvrige fokusområder og finde information om kommende arrangementer, så kan du læse på vores hjemmeside

www.stenosjaelland.dk

Ris og ros
Fik du den information, du havde håbet på? Skriv til os, så vi ved, hvad der kan blive bedre til de næste udgaver af StenoNyt. Har du gode ideer til andre artikler eller øvrige kommentarer, er du også meget velkommen til at skrive til os.
 

Steno Diabetes Center Sjælland
Birkevænget 3, 3. sal, 4300 Holbæk - Tlf: 59 48 38 90
steno@regionsjaelland.dk - www.stenosjaelland.dk


Hvis du ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet længere, kan du afmelde dig her

Se nyhedsbrevet online og del linket med en ven


© Steno Diabetes Center 2019  |  All rights reserved.