Uddannelsesforbundet er et stærk fagligt fællesskab for undervisere, vejledere og konsulenter på almene og erhvervsrettede uddannelser og sprogcentre.
24. maj 2022
Medlemsposten
Nyt OK-forlig på det tidligere FOAS-område
Værd at vide
Der er nu indgået en ny overenskomstaftale for de fleste af Uddannelsesforbundets medlemmer på sprogcentre, daghøjskoler, oplysningsforbund og andre skoletyper, der tidligere har været dækket af FOAS-overenskomster.
FGU Danmark: Så er det nu, hvis vi skal redde FGU
Vi mener
19 nye anbefalinger skal være med til at redde en presset FGU-sektor, før det går galt. Økonomien skal gøres bæredygtig, og de unge skal selv kunne vælge FGU, lyder nogle af de centrale anbefalinger fra FGU Danmark.
Lærer-arbejde som følge af krigen i Ukraine freder efterløn og pension
Værd at vide
Pensionerede lærere og efterlønnere kan uden modregning arbejde resten af året på de ungdoms- og voksenuddannelser, der tilbyder undervisning til flygtningene fra Ukraine.
Vær klar til juni, når der kan søges penge til efteruddannelse 
Værd at vide
 
OK-21 giver lærere, der er ansat på EUD, AMU, FGU, VUC og et par mindre statslige skoleformer, mulighed for at søge penge til efteruddannelse. Det sker gennem Den Statslige Kompetencefond. Der er rift om pengene. Så forbered din ansøgning, så du er klar til at uploade din ansøgning 7. juni, hvor en ny ansøgningsrunde går i gang. 
      
Lyntog eller vildmarkstur – når vejen til uddannelse ikke er lige let
Hver femte 25-årige er uden job eller uddannelse. Selvom det ikke er en stor homogen gruppe, har de unge alligevel fællestræk. Læs, hvad forsker ser som årsager til, at så mange har svært ved at finde vej i uddannelsessystemet.
Mød fem unge uden uddannelse
Hvorfor har så mange unge svært ved at få en uddannelse, og hvordan ændrer vi statistikken? Fem unge giver her deres svar og deler samtidig deres egen historie.
EUD og AMU 
Kort fortalt 
18.05.2022
.........................
17.05.2022
.........................
24.05.2022
Dansk som andetsprog
Kort fortalt 
18.05.2022
Ungdomsskolen
Kort fortalt 
17.05.2022
Oplysningsforbund og daghøjskoler
Kort fortalt 
17.05.2022
Boganmeldelse
 
 
Kurser og konferencer 
Få rabat på ORD22-konference før 1. juni 
Der er 1000 kroner at spare, hvis du tilmelder dig konferencen ORD22 inden udgangen af maj. På konferencen, som Uddannelsesforbundet er med til at arrangere sammen med Styrelsen for Uddannelse og Kvalitet, kan du blive opdateret på aktuel viden fra forskning og praksis om ordblindhed og andre læsevanskeligheder.
Uddannelsesforbundet
Nørre Farimagsgade 15, 1364 København K
Telefon: 70 70 27 22
Mandag-torsdag kl. 9.00-12.00 og kl. 12.30-15.30
Fredag kl. 9.30-12.00
       Facebook    Twitter       Email        Telefon