- vi giver dig en masse tips til juli
Fuld af fortællinger
 
Hej

Nu er det højsommer og tid til en masse fælles oplevelser og hygge. Børnene har fri fra skolen, skolebøgerne er afleveret og lektiehæftet er tomt og glemt. Væk med pligter, men glem ikke at læse i ferien. Læsning er nemlig ikke en statisk egenskab, men en evne, som kan trænes – lidt ligesom en muskel. 

I min familie glider læsningen lettere med en masse is. Det trick virker også til museumsbesøg og gåture. Jeg har også et par andre råd, jeg gerne vil dele: Læs sammen og snak undervejs om hvad I læser. Hvad oplever hovedpersonerne? Hvad mon der nu sker? Hvis I skal på udflugt, så læs sammen om det sted I tager hen. Gør læsning til hyggetid i fællesskab. 

Rigtig god sommer,

Ann-Britt von Seelen,
Biblioteksleder
 
Sommerhygge i dejlige Danmark
Der er mange spændende seværdigheder, smukke naturområder og hyggelige byer, der venter på dig med oplevelser og ferieminder. Tag på bisonjagt på Bornholm, sov i toppen af et træ eller sus afsted i svævebaner og kabelparker...
 
Hele familien sammen om bøger og film
Hvis der er noget der spiller godt sammen, i forhold til at vække læselysten, så er det film. Enten fordi du har læst en bog, og gerne vil se filmatiseringen, eller fordi du har set filmen, og gerne vil læse bogen. Vi giver dig tryllerier, trolde og tegnefilm til store og små.
 
Læseposer klar til at ta' med 
Børnebibliotekarerne har med ildhu pakket læseposer med forskellige emner. Når feriebørnene deltager i Sommerbogen, er de med i lodtrækningen om den store præmie: tøm en boghandel på 5 minutter. Alle børn får en gratis boggave, når de afleverer et udfyldt udfordringsark på biblioteket.
 
Turen går til ... legepladserne
I Esbjerg Kommune er vi fuld af fortællinger - også på legepladserne. Fang fantastiske fortællinger og spændendende fakta, mens I fjoller og brænder de ekstra is af.
 
 
 
 
Vi sender dig godt afsted med lidt lyrik
i morgen er vi på vej igen i bilen
sammen med tusindvis af andre familier på vejene
ville man teoretisk set kunne 
lave en samlet og komplet opgørelse
over alt hvad der er blevet følt
og udvekslet i Danmark i sommerferien?
alle skænderierne, alle omfavnelserne, al latteren
al frygten, al skammen, al inspirationen
håbet, tabene, kærligheden
hvor forsvinder det alt sammen hen?
hvad er det lavet af?

af Nikolaj Zeuthen fra "Fredag d. 26. juli" i Sommerferiedigte
 
Esbjerg Kommunes Biblioteker
Nørregade 19, 6700 Esbjerg
76 16 20 00
biblio@esbjergkommune.dk

Du modtager dette nyhedsbrev, fordi du har tilmeldt dig vores nyhedsbrev.

For at afmelde fremtidige nyhedsbreve, klik her.