Biblioteket anbefaler i januar
Fuld af fortællinger
 
Hej

Kender du typen der altid læser en bog til ende?
Tit opfordrer vi på biblioteket til at man lige læser begyndelsen, for at se om bogen fænger. Jeg er sikker på at forfatterne faktisk gør sig temmelig umage med begyndelser. Måske får vi sværere ved at holde koncentrationen? Måske er tiden bare for kort til stædigt at læse videre, selvom vi taber gejsten. Eller måske føles det som uforløst at stoppe halvvejs. Vi læser alle forskelligt.
 
Jeg har noget med afslutninger. Det er skønt med en frisk start, sætte nye projekter i gang, planlægge og glæde sig, men hvor er det også bare rart at lukke ned og pakke væk. Nu har vi rundet 2023 af og glæder os til at vende kalenderblade i 2024. På biblioteket har vi mange nye oplevelser på programmet. Vores nye folder er frisk fra tryk og vi glæder os til at komme i gang. Godt nytår.


Ann-Britt von Seelen,
Biblioteksleder
 
Nye oplevelser
Bibliotekets nye folder er landet frisk fra tryk. Du kan orientere dig mere på bibliotekets hjemmeside, købe billetter og få et godt overblik over hvad du kan begynde at glæde dig til, af fortællinger og oplevelser til alle aldre.
 
 
 
 
Eva Merz om styrmanden
"En ærlig, smuk, smertelig og dygtigt fortalt beretning." Hør Eva Merz fortælle om sin bog 'Styrmanden : en rejsefortælling fra Grønland' torsdag den 4. januar kl. 17-18. Niels Jørgen er pensioneret styrmand, og sammen med forfatteren vender han tilbage til sit hjemland for første gang i 25 år. Det er der kommet en gribende fortælling ud af. 
 
 
 
 
 
Årets danske og nordiske bøger
Liselotte Wiemer vil med begejstring, glæde og et kritisk blik præsentere os for sæsonens bedste og mest inspirerende danske og nordiske bøger.
Fra fantasy til historiske romaner, fra politik til poesi, fra de ældste klassikere til de nyeste digtsamlinger. Fra grin til tårer. 
Mandag den 22. januar, kl. 19-21.

 
Dronningen og hendes familie
Nytårsaften gik der et sus igennem Danmark, da Dronning Margrethe i sin nytårstale meddelte at hun søndag den 14. januar 2024 abdicerer og overlader tronen til Kronprins Frederik. Vil du læse om Dronningen og hendes familie, så har vi bøgerne klar digitalt på eReolen - og de fysiske finder du på vores biblioteker. 
 

Vi afslutter med et citat:
"Vi tæller vore dage,
der hober sig til år,
og stædigt vokser stakken
af det, vi ikke når.
De store ord blir mindre,
og planer hentes ned
fra flugt mod morgenstjerner
til døsig aftenfred."


fra 'I går var hveden moden' af Lisbeth Smedegaard Andersen.

 
Esbjerg Kommunes Biblioteker
Nørregade 19, 6700 Esbjerg
76 16 20 00
biblio@esbjergkommune.dk

Du modtager dette nyhedsbrev, fordi du har tilmeldt dig vores nyhedsbrev.

For at afmelde fremtidige nyhedsbreve, klik her.