Sådan handler du trygt på nettet
Andelskassens nyhedsbrev
Ingen billeder? Web-version
 

 
Hej ​​​​​​​
Julen nærmer sig, og endnu et år er ved at gå på hæld. I årets løb har der været mange begivenheder, der har fyldt i mediebilledet, og som vi alle har talt med vores relationer om. På jobbet. Over hækken med naboen. Til familiesammenkomster.

Vi fulgte med, da dronningen abdicerede, og vi fik en ny konge – Kong Frederik 10. Der blev heppet med fra Frankrig eller bag tv-skærmen, da OL blev afholdt, og vi fik en række imponerende medaljer ved de olympiske og paralympiske lege med til Danmark i blandt andet håndbold, badminton, dressur, brydning, cykling, bordtennis og svømning. Og på det seneste har det amerikanske præsidentvalg, oversvømmelser i Spanien og Grækenland samt regimets fald i Syrien taget overskrifterne.

Men hvem taler du egentlig med, når du skal tale om din økonomi, seniortilværelse og investeringsmuligheder?

I Andelskassen ved vi godt, at økonomi, pension og investering kan være kompliceret, og at det kan være svært at navigere imellem mulighederne i forhold til, hvad der skal til for at få en tryg fremtid. At vi kan bidrage til, at vores kunder og deres familier er økonomisk sikrede og har en tryg hverdag, er vigtigt for os.

I dette nyhedsbrev giver vi blandt andet nogle råd til at handle sikkert på nettet. Vi sætter også fokus på, hvad du skal være opmærksom på, inden 2024 bliver til 2025, hvis du er investor – og hvis du er boligejer. Og så fortæller vi om de mange hundrede tusinde kroner, vi uddeler til foråret til ildsjæle, grupper og foreninger, der har gjort en særlig indsats i det forgangne år. Har du en kandidat, der fortjener et kontant skulderklap, så er det nu, du skal sende din indstilling til os.

Vi håber, at de kommende juledage giver anledning til lidt ekstra hygge og mulighed for at pleje dine gode relationer, og vi ønsker dig og dine nærmeste en rigtig glædelig jul og godt nytår.

Venlig hilsen
Andelskassen
 
Salg af tabsgivende aktier kan reducere din skat​​​​​​​
2024 er snart forbi, og det er derfor tid til at gøre status over året, der er gået. Det gælder også for dine investeringer. Vidste du, at der kan være penge at spare, hvis du giver dine investeringer et nytårseftersyn?

Har du i løbet af året solgt aktier med gevinst, skal du betale skat af afkastet. Har du derimod børsnoterede aktier, der er faldet i værdi, kan du overveje at sælge dem inden årets udgang. Aktietabet kan du nemlig modregne i de aktiegevinster, som du skal betale skat af.

I denne artikel gør vi dig klogere på fordelene ved at sælge dine tabsgivende aktier og muligheden for at reducere din skat.
 
Boligejer: Har du fået brev fra Vurderingsstyrelsen?​​​​​​​
Er du én af de mere end 700.000 danskere, der har fået brev i e-Boks fra Vurderingsstyrelsen med besked om, at du får et tillægslån, fordi du har betalt for lidt i boligskat?

Vælger du ikke aktivt tillægslånet fra inden 31. december 2024, vil lånet blive oprettet, når din årsopgørelse for 2024 er gjort op i marts 2025. Det er også først her, at du endeligt får at vide, hvad du mangler at betale i boligskat.
 
Beholder du tillægslånet, skal du være opmærksom på, at du skal betale rente af den gæld, der er opbygget i hele 2024 og frem. Renten er variabel og er 2,66 % i 2025. Du kan beholde lånet til den dag, du sælger din bolig, men det kan potentielt blive mange penge i rente, hvis du om fx 15-30 år sælger din bolig.

Du har to muligheder:
  1. Gør du ingenting, bliver lånet oprettet. Du får dermed et lån hos det offentlige, som du skal betale tilbage senest den dag, du sælger din bolig. Renten er på 2,66 % i 2025.
  2. Du kan fravælge lånet på din forskudsopgørelse inden 31. december 2024. Den nemmeste måde at fravælge lånet er via brevet, du har modtaget i e-Boks.

Vores boligspecialist Lene Dokkedal anbefaler at fravælge lånet.

”Gør du ingenting og beholder tillægslånet indtil den dag, du sælger din bolig, kan beløbet, du skal betale tilbage, løbe op i mange tusinde kroner. Hvis du har råd, giver det derfor bedst mening at sige nej tak til lånet inden udgangen af 2024 og afregne din gæld med det samme. Gælden bliver indregnet i din samlede skat på årsopgørelsen, og størrelsen af gælden er meget forskellig, afhængig af hvor i landet du bor, men i langt de fleste tilfælde vil der være tale om under 5.000 kr.,” siger Lene Dokkedal.

Du skal desuden være opmærksom på, at hvis du ejer en ejendom sammen med andre, fx din ægtefælle, bliver grundskylden fordelt efter ejerforholdet. Ønsker I at fravælge lånet, er det derfor vigtigt, at alle parter framelder sig ordningen inden 31. december 2024, da gælden påhviler ejendommen, og alle parter derfor hæfter for lånet – også kaldet solidarisk hæftelse. Det betyder altså, at hvis den ene ejer fravælger tillægslånet, men den anden ejer optager lånet, så hæfter den frameldte ejer også for lånet.

Overvejer du til gengæld at købe ny bolig, skal du sikre dig, at sælger indfrier sin indefrosne grundskyld, inden du overtager ejendommen. Den indfrosne grundskyld følger nemlig ejendommen, og på den måde kan du overtage sælgers gæld.
 
Spil med i vores adventskalendere for store og små
Om du er barn eller voksen, er der lækre adventspræmier på spil hver søndag i advent, hvis du kan svare rigtigt på ugens spørgsmål.

For hver gang du svarer rigtigt, får du også automatisk et lod i konkurrencen om hovedpræmien.

Du kan stadig nå at spille med i Andelskassens adventskalender for voksne og vores Money Bunny adventskalender for børn. Måske bliver du den heldige vinder af en af præmierne.
 
Åbningstider og tidsfrister i julen og nytåret 2024/2025
Skal du overføre penge, inden 2024 bliver til 2025, og er du kunde i Andelskassen, vil du inden længe modtage en netbankbesked, hvor du kan se, hvornår der er sidste frist for at overføre.
 
Det kan være, at du overvejer at sætte penge ind på din pension eller måske på en børneopsparing til dine børn eller børnebørn.
 
Har du fx en aldersopsparing eller en ratepension, skal du være opmærksom på, at der er et loft for, hvor meget du kan indbetale hvert år.
 
Hvem skal modtage Andelskasseprisen og Sammen kan vi mere-priserne 2025?
Traditionen tro uddeler vi Andelskasseprisen og Sammen kan vi mere-prisen for flere hundrede tusinde kroner.

Det gør vi, fordi det er naturligt for os at bidrage til en bæredygtig udvikling i de lokalsamfund, som vores kunder er en del af. Det at gå sammen og være en del af fællesskaber er vigtigt, fordi alle har brug for gode relationer.

Kender du en ildsjæl, en forening eller måske en virksomhed, der har ydet en ekstraordinær indsats i det forgangne år for deres lokalområde – og som fortjener et kontant skulderklap?

Vi har allerede modtaget flere indstillinger, og du kan stadig nå at indstille din kandidat. Du kan nemlig sende indstillinger frem til og med 5. januar 2025.
 
Tast. Tjek. Tryk.
Nogle ting gør du bare per automatik. Som at tage sikkerhedsselen på, når du skal køre bil. At låse cyklen. Eller slukke komfuret, når aftensmaden er klar. Men når vi handler på nettet, gør vi stort set intet.

Langt de fleste gange går det også godt, når vi klikker jule- og fødselsdagsgaver hjem, bestiller tøj eller værktøj og booker vinterferie. Men svindlerne bliver dygtigere, hurtigere og mere snedige. Så sund fornuft er ikke altid nok til at undgå at blive svindlet.

Gør det derfor til en vane at handle sikkert online ved altid at kigge efter e-mærket, inden du køber. e-mærket er en let måde at sikre dig, at webshoppen er tryg at handle på, da den lever op til en række krav, der også gør det nemmere og mere gennemskueligt for dig, når du shopper.

Du kan fx downloade e-mærkets Sikker Shopping-app på din mobil og tablet, så hele familien kan handle trygt.
 
Ledige stillinger i Andelskassen
Som ansat i Andelskassen kommer du til at arbejde i en bank, der tror på, at alle har brug for gode relationer. Som kollegaer er vi hinandens vigtigste relationer i løbet af arbejdsdagen. Vi deler viden, spiller hinanden gode og sætter en ære i at være imødekommende over for hinanden. Det er vigtigt. For et job er ikke bare et job. Det er vigtige timer, som skal give energi og værdi. Vores organisation er opbygget med en flad struktur og korte beslutningsveje. Og så har vi i 2024 fået målt vores arbejdslyst. Vi ligger langt over danskernes arbejdslyst generelt – og det er vi faktisk ret stolte over.

Kunne du tænke dig at være vores nye kollega? Lige nu søger vi blandt andet en rådgiver til vores personalebank.
Danske Andelskassers Bank A/S - Andelskassen
Baneskellet 1, Hammershøj
8830 Tjele
Tlf.: 87 99 30 00
@: info@andelskassen.dk
CVR-nr.: 31843219

Du modtager denne e-mail, fordi du har tilmeldt dig vores nyhedsbrev.

Afmeld                                Opdater profil