Kære

"Vi kommer hverken med et bestemt fokus eller færdige løsninger, men vi er krævende, når det kommer til kvaliteten af de initiativer, vi bliver præsenteret for"

I A.P. Møller Fonden får vi ofte en række spørgsmål om folkeskoledonationen. I artiklen Ja, vi er krævende på kvalitet  finder du svar på nogle af dem. Vi stiller også skarpt på et initiativ, som viser særligt positive resultater. Under overskriften Når elever leger ord-detektiver, rykker de sig markant kan du læse om erfaringerne fra projektet 'Tag ordet med dig', hvor lærerne har fået konkrete redskaber til at styrke elevernes tilegnelse af nye ord. I dette og de kommende nyhedsbreve kan du også møde de medlemmer, som sidder i fondens vurderingsudvalg. I artiklen Nødvendigt med en mere ligeværdig skole kan du læse om de iagttagelser og erfaringer, professor Thomas Nordahl har gjort i den tid, han har siddet i vurderingsudvalget.

Læs også om de initiativer fonden har støttet i 2018 og find information om de næste ansøgningsrunder.

Har du idéer til temaer, vi bør have fokus på i nyhedsbrevet? Kontakt os gerne på folkeskolen@apmollerfonde.dk.

Vi håber meget, at du har lyst til at læse med.

Venlig hilsen

Hans Kristian Kristensen
Sekretariatsleder i A.P. Møller Fonden
 

Ja, vi er krævende på kvalitet
Støtter I kun meget store projekter? Er I besværlige at samarbejde med? Og bidrager I ikke til, at folkeskolen er ved at drukne i projekter?

I denne artikel svarer sekretariatsleder Hans Kristian Kristensen på nogle af de spørgsmål, vi ofte får om A.P. Møller Fondens folkeskoledonation.  
 

Når elever er ord-detektiver, rykker de sig markant
Elever i femten 4. klasser har udviklet sig markant gennem initiativet 'Tag ordet med dig'.

I artiklen fortæller læseforsker Anne-Mette Veber, hvordan et undervisningsforløb på 28 uger viser en tydelig og robust udvikling hos eleverne - en effekt, som går på tværs af elevernes sproglige forudsætninger.

Læs med, når en lærer, en læsekonsulent og en forsker her fortæller, hvorfor det virker.
 

Mød vores udvalg
Alle ansøgninger behandles af et vurderingsudvalg, som består af personer med relevante kompetencer i forhold til folkeskoleområdet. I de næste nyhedsbreve vil vi på skift præsentere de enkelte medlemmer i udvalget.

I dette nyhedsbrev kan du læse et interview med den norske professor Thomas Nordahl, som har siddet i udvalget siden de første bevillinger blev givet. I interviewet ser han tilbage på de erfaringer og iagttagelser, han har gjort sig omkring skoleudvikling i Danmark, og fortæller, hvad han især er optaget af på skoleområdet.
 
Projekter vi har støttet i 2018
Se hvilke indsatser der er i gang i din nabokommune.

På siden her kan du kan læse om de initiativer, fonden har støttet i 2018.

LÆS MERE
 
Ansøgningsrunder
De næste ansøgningsfrister er den 15. august og den 20. november 2019.

Læs om ansøgningssprocessen og vurderingskriterierne her.

LÆS MERE
 
A.P. Møller Fonden
Esplananden 50
1098 København K

Læs mere på vores hjemmeside Folkeskoledonationen

Hvis du ønsker at afmelde nyhedsmailen - tryk her.