Nye træningsvideoer til dialysepatienter//To nye ph.d.-projekter//Lægekonsulenter bygger bro//Bedre rammer for diabetesbehandlingen i Region Sjælland
 
Velkommen til StenoNyt
Centerdirektør Lise Tarnow

Jeg bliver ofte spurgt: Hvor kan vi høre mere om Steno Diabetes Center Sjælland? Med StenoNyt håber jeg, at vi nu kan fortælle mange flere af jer om vores initiativer, samarbejder og om alle de mange mennesker, der er med til at gøre diabetesindsatsen i Region Sjælland til noget helt særligt. Læs fx i dette nummer om to nye spændende ph.d.-projekter, og mød vores nye seje lægekonsulenter, der skal bygge bro til almen praksis.

SDCS har haft fart på i 2019, hvor det organisatoriske fundament for centeret er blevet lagt, og de første initiativer så småt er klar til at blive sat i søen. Således bliver 2020 året, hvor SDCS åbner dørene til en helt ny diabetesklinik forankret i Psykiatrisygehuset i Slagelse. Diabetesbussen kommer på hjul og ud at køre i den sydlige del af regionen. Nye netværk af behandlere – på tværs af geografi, faggrænser og sektorer - vil desuden bidrage til bedre behandlingstilbud til både børn og voksne med diabetes. Meget mere om alt dette i den kommende tid her i vores nyhedsbrev.

Vi har forberedt os grundigt, og nu er vi klar og glæder os alle meget til at komme i gang med det praktiske og patientnære arbejde.

Med tak for året der er gået og et på glædeligt gensyn.

Centerdirektør Lise Tarnow
 
Nye træningsvideoer til dialysepatienter 
Klinisk sygeplejerspecialist Hanne Bondehøj og klinisk diætist Sofie Wendelboe på Nykøbing F. Sygehus har taget initiativet til at få lavet 12 små træningsvideoer til patienter i hæmodialyse for at inspirere til at holde sig fysisk i gang - også når man er indlagt.
 
To ph.d.-projekter sætter fokus på diabetes og fodsår
Læge Sahar Moeini og fysioterapeut Thomas Vedste Aagaard ønsker med hvert deres projekt at sætte mere fokus på de invaliderende konsekvenser, et diabetisk fodsår kan have.

Sahar undersøger om man kan få fodsår til at hele hurtigere ved at lave nye sår i såret. Thomas undersøger, hvilke barrierer der er for at træne med et fodsår, og hvordan man kan få mennesker med fodsår til at træne mere.
 
Pølsehorn og fællesspisning skal gøre diabetesbesøg for børn sjove og lærerige
I Børneambulatoriet på Sjællands Universitetshospital, Roskilde, har man besluttet at gøre noget radikalt anderledes. Fra det nye år starter såkaldte gruppekonsultationer op for børn mellem 8-12 år, der har type 1-diabetes. Fremover mødes de flere børn sammen i ste​det for individuelle besøg i ambulatoriet.
 
Lægekonsulenter bygger bro
Charlotte Voglhofer og Gitte Krogh Madsen er Steno Diabetes Center Sjællands to nye lægekonsulenter. De er begge læger i almen praksis og skal fremover være med til at styrke samarbejdet på tværs af sektorer.
 
Bedre rammer for diabetesbehandlingen i Region Sjælland
Lyse lokaler med naturligt dagslys og lokaler der samler forskningen inden for diabetes. Dette er nogle af de tiltag, der kommer til at ske rundt omkring i Region Sjælland, når Steno Diabetes Center Sjælland bygger om de næste år. 
 
Få flere nyheder fra
Steno Diabetes Center Sjælland
StenoNyt er et digitalt nyhedsbrev som fortæller om alle centerets aktiviteter og projekter. Ønsker du at modtage næste nyhedsbrev direkte i din indbakke, så skal du aktivt tilmelde dig vores nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

Følg os på LinkedIn og Twitter
Du kan også følge med på de sociale medier, hvor vi løbende opdaterer om stort og småt.

Følg os på LinkedIn
Følg os på Twitter

Læs mere om SDCS
Vil du gerne vide mere om SDCS’ visioner og målsætninger, centerets øvrige fokusområder og finde overblik over kommende arrangementer, så kan du læse på vores hjemmeside

www.stenosjaelland.dk

Ris og ros
Fik du den information, du havde håbet på? Skriv til os, så vi ved, hvad der kan blive bedre til de næste udgaver af StenoNyt. Har du gode ideer til andre artikler eller øvrige kommentarer, er du også meget velkommen til at skrive til os.
 

Steno Diabetes Center Sjælland
Akacievej 7, 1. sal, 4300 Holbæk - Tlf: 59 48 38 90
steno@regionsjaelland.dk - www.stenosjaelland.dk


Hvis du ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet længere, kan du afmelde dig her

Se nyhedsbrevet online og del linket med en ven


© Steno Diabetes Center 2019  |  All rights reserved.